Човни. Рекорд швидкості на човнах презентация

Слайд 2

ЧОВНИ

Човен це  — мале, зазвичай безпалубне, веслове, вітрильне чи моторне судно, призначене для пересування по річках, озерах та в прибережних морських водах

Слайд 3

ЧОВНИ У СПОРТІ

Веслування — олімпійський вид спорту — включає веслування на каное, на байдарках і академічне

веслування.
Існує декілька видів спортивних човнів:
Байдарка — човен з закритим верхом, в якому є отвір для гребців. Гребці сидять на дні лицем у бік руху і гребуть дволопатевими веслами. Каркас байдарки виготовляється з ясена і обшивається фанерою чи тканиною.
У каное спортсмен стоїть на одному коліні і веслує однолопатевим веслом з одного з бортів на вибір. Спортивні каное також виготовляються з полірованої фанери, але найкращим матеріалом вважається вуглепластик , червоне дерево або пластмаса.
При академічному веслуванні спортсмени сидять спиною вперед, гребки веслами здійснюються за допомогою ніг, спини і рук. Перегони проводяться на морі, ріках, озерах, природних чи штучних каналах.
Мені найбільше подобається каное, бо в каное спортсмен, на мою думку, найбільше качає м’язи й пресс.

Слайд 4

ЧАС КОЛИ БУВ ВИСТАВЛЕНИЙ НАЙВИЩИЙ РЕКОРД

Підраховувати рекорди веслування на байдарках і каное почали

з 1936 року, коли цей вид спорту включили в Олімпійські ігри. Як вид спорту веслування зародилось на кінці 18 століття. В 1993 році був проведений перший чемпіонат Європи в Празі, а в 1939 році — перший чемпіонат світу в місті Ваксхольм, Швеція.  У 1936 році в Берліні змагання з веслування на байдарках і каное були включені в олімпійську программу.

Слайд 5

РЕКОРД ШВИДКОСТІ НА ЧОВНАХ

Історія світових рекордів швидкості на воді починається з квітня 1874

року, коли британець Фелікс Хэйг на човні Sir Arthur Cotton розігнався до 38,6 км/год. Далі історія стає кривавою. У 1930 році теж британець Генрі Сігрейв вирішив вижати зі свого човна 160,9 км/год. Але влетів у затоплене дерево і загинув. Загибелі були і пізніше. У нинішній час рекорд австралійця Кена Уорбі за 8 жовтня 1978 року досі ніхто не побив, як вважають експерти. Тоді він на своєму катері під назвою «Дух Австралії з реактивним двигуном розігнався до 511,11 км/год! Цей човен зараз зберігаєься в музеї
Имя файла: Човни.-Рекорд-швидкості-на-човнах.pptx
Количество просмотров: 75
Количество скачиваний: 0