12 критеріїв конкурентоспроможності на прикладі Канада, Барбадос, Мексика презентация

Слайд 2

Канада

За індексом конкурентоспроможності Канада займає 15 місце із 144 країн із результатом 5,2

із 7 можливих.
Щодо базових вимог, що включають в себе 4 критерії: установи, макроекономічне середовище, інфраструктуру та охорону здоров’я. Саме із цих критеріїв слідує, що Канада займає 18 місце серед 144 країн і складає 5,7 із 7 можливих.
Щодо наступного субіндексу – підсилювачі ефективності, Канада займає 6 місце із результатом 5,4 включаючи в себе такі 6 критеріїв, як: вища освіта; ефективність ринку товарів, ринку праці; рівень розвитку фін ринку; технологічну готовність; та розмір ринку.
Щодо третього субіндексу – інновації та розвиненість Канада займає 24 місце із результатом 4,7, включаючи в себе конкурентоспроможність бізнесу та інновації.

Слайд 3

Канада — одна з небагатьох країн-експортерів енергоносіїв у світі: великі поклади природного газу знаходяться

на східному узбережжі, а нафти — в Альберті. Також одна з найбільших у світі виробників сільськогосподарської продукції.
Економіка Канади глибоко інтегрована в світову економіку та до певної міри надзвичайно залежна від міжнародної торгівлі, особливо зі своїм найбільшим торговельним партнером, Сполученими Штатами Америки.

Слайд 4

Мексика

За індексом конкурентоспроможності Мексика займає 61 місце із 144 країн із результатом 4,3

із 7 можливих.
Щодо базових вимог, що включають в себе 4 критерії: установи, макроекономічне середовище, інфраструктуру та охорону здоров’я. Саме із цих критеріїв слідує, що Мексика займає 69 місце серед 144 країн і складає 4,6 із 7 можливих.
Щодо наступного субіндексу – підсилювачі ефективності, Мексика займає 60 місце із результатом 4,2 включаючи в себе такі 6 критеріїв, як: вища освіта; ефективність ринку товарів, ринку праці; рівень розвитку фін ринку; технологічну готовність; та розмір ринку.
Щодо третього субіндексу – інновації та розвиненість Мексика займає 59 місце із результатом 3,7, включаючи в себе конкурентоспроможність бізнесу та інновації.

Слайд 5

Основні галузі економіки: харчова, тютюнова, хімічна, сталеплавильна, нафтова, гірнича, текстильна та легка промисловість,

моторобудівна, туризм. Паливно-енергетичний баланс Мексики характеризується переважанням нафти і газу.
Мексика має високо розвинуті нафтовидобувну і газову промисловість. Коли на початку XX століття почався комерційний видобуток нафти, вона почала відігравати важливу роль в економіці Мексики та зовнішньоекономічних зв'язках країни.
Однією з найрозвиненіших галузей мексиканської промисловості є електроенергетика. Виробництво, передача та розподіл електроенергії знаходиться в руках держави. Виробнича потужність оцінюється в 40 тис. МВт. 

Слайд 6

Барбадос

За індексом конкурентоспроможності Барбадос займає 55 місце із 144 країн із результатом 4,4

із 7 можливих.
Щодо базових вимог, що включають в себе 4 критерії: установи, макроекономічне середовище, інфраструктуру та охорону здоров’я. Саме із цих критеріїв слідує, що Барбадос займає 43 місце серед 144 країн і складає 5,0 із 7 можливих.
Щодо наступного субіндексу – підсилювачі ефективності, Барбадос займає 54 місце із результатом 4,3 включаючи в себе такі 6 критеріїв, як: вища освіта; ефективність ринку товарів, ринку праці; рівень розвитку фін ринку; технологічну готовність; та розмір ринку.
Щодо третього субіндексу – інновації та розвиненість Барбадос займає 47 місце із результатом 3,9, включаючи в себе конкурентоспроможність бізнесу та інновації.

Слайд 7

Історично економіка Барбадосу завжди залежала від культивування цукрової тростини і діяльності, яка відноситься

до нього. Переробка цукрової тростини, що включає виробництво рому і меласи (відходів переробки тростини, що використовуються на корм худобі), здавна являла собою одну з головних галузей обробної промисловості на Барбадосі
У невеликому об'ємі видобуваються нафта і природний газ. Налагоджено виробництво комплектуючих для комп'ютерів і будівельних матеріалів. У Бриджтауні діє нафтопереробний завод. Головні статті експорту — цукор і ром; нафтопродукти, хімічна продукція, електротехнічне та електронне обладнання, а також готовий одяг. 
Имя файла: 12-критеріїв-конкурентоспроможності-на-прикладі-Канада,-Барбадос,-Мексика.pptx
Количество просмотров: 14
Количество скачиваний: 0